Het betalen van de contributie is verplicht om deel te nemen aan onze activiteiten. Het zwemwater, zwemmateriaal en administratie is immers niet gratis. De contributie moet betaald worden vanaf het moment dat u lid wordt. De jaarcontributie geldt van 1 januari tot 31 december. Voor nieuw aangemelde leden geldt dat het jaarbedrag minus de maanden waarin ze nog geen lid waren betaald moeten worden. Dus stel u wordt lid in september dan betaalt u alleen voor de maanden september, oktober en november.

Bestuur - Fija - 2e penningmeester

Fija Reynart

Contributieadministratie
contributieadm@zwemmenrz.nl
06-57625264

Manier van betalen

U kunt bij ons de contributie op twee manieren betalen: per bankoverschrijving en contant aan de kassa. Onze voorkeur gaat uit naar per bankoverschrijving. Door minder contante betalingen plaats te laten vinden in het zwembad, wordt u sneller geholpen en dragen onze vrijwilligers minder contant geld met zich mee.

Indien u het bedrag per bankoverschrijving wilt betalen, kunt u het bedrag sturen naar: NL53 INGB 0000 4402 22 ten name van: Zwemmen Rotterdam-Zuid. Vermeld in de beschrijving het lidnummer en naam van u en/of uw kind. Indien u de contributie voor iedereen in uw gezin in één betalingsopdracht overmaakt, vul dan van ieder lid het lidnummer en naam in.

Indien u contant wilt betalen, dan kunt u dit bij onze kassa in het zwembad doen. Doe dit indien mogelijk na de start van de les/ training, zodat de zwemmers op tijd omgekleed en al aan hun activiteit kunnen beginnen.

Betalen in termijnen

Zoals eerder genoemd kunt u de contributie voldoen in termijnen. U kunt zelf kiezen of u per jaar, per kwartaal of per maand betaald. Hieronder enkele details:

 • Per jaar
  U betaalt het volledige bedrag in één keer aan ons. Na afloop van het contributiejaar moet de nieuwe betaling binnen een maand binnen zijn.
 • Per kwartaal
  Voor de eerste dag van elk kwartaal dient u 1/4e deel van het contributiebedrag betaald te hebben. Op de contributiepagina vindt u de juiste bedragen hiervoor.
  Indien u te laat betaald, rekenen wij een opslag van € 2,50 voor de administratiekosten.
 • Per maand
  Voor de eerste dag van de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, september, oktober en november moet u 1/10e deel van het contributiebedrag betaald hebben. Op de contributiepagina vindt u de juiste bedragen hiervoor.
  Indien u te laat betaald, rekenen wij een opslag van € 1,50 voor de administratiekosten.

Waarom 10 termijnen?
Als u per maand wilt betalen verdelen wij het bedrag in 10 termijnen. De maanden augustus en december hoeft er dan geen deel van de jaarcontributie betaald te worden. Dit doen wij, omdat er tijdens de zomervakantie en kerstvakantie niet gezwommen wordt. Zo krijgt u niet het gevoel dat er deze maanden voor geen of weinig lessen betaald wordt en houdt u iets meer over voor de vaak duurdere periodes.

Betaling via Jeugd Sport Fonds, stichting Meedoen en anderen

Als u minder draagkrachtig bent, zijn er verschillende organisaties die u helpen om uw kinderen te kunnen laten sporten. U kunt dan bij stichtingen als Jeugd Sport Fonds en Stichting Meedoen een aanvraag indienen om de contributie voor u over te nemen. Deze organisaties betalen vaak maar een deel van de totale contributie. Het resterende deel betaalt u dan zelf, dit gaat echter vaak maar om enkele tientjes per jaar.

Tevens kunt u als u een Rotterdampas heeft via de gemeente Rotterdam het jeugd-tegoed aanvragen, hiermee kunt u bij geselecteerde winkels sportartikelen kopen voor uw kind. Ook kunt u met het jeugd-tegoed vervoersproducten kopen bij de RET zodat u met het openbaar vervoer naar het zwembad kan komen. Voor meer informatie over het jeugd-tegoed kunt u kijken op: www.jeugdtegoed.nl.

Rotterdampas

RotterdampasWij doen meet met actienummer 114 van de Rotterdampas. Dit houdt in dat, indien u een Rotterdampas heeft, u jaarlijks eenmalig €25,- korting krijgt op de jaarcontributie van de kaarthouder. U dient zelf elk jaar aan ons door te geven dat u gebruik wilt maken van deze actie.

U kunt gebruikmaken van deze actie door dit bij de kassa aan te geven, zij maken dan een scan/ foto van de pas voor onze administratie. U kunt ook een mail sturen naar contributieadm@zwemmenrz.nl, voeg dan een scan/ duidelijke en scherpe foto van de voor en achterkant van de Rotterdampas toe als bijlage. Zet in het onderwerp: Actie Rotterdampas + lidnummer(s). Het lidnummer kunt u vinden op de ledenpas.