UPDATE Coronavirus en zwemmen

 In Banenzwemmen, Leszwemmen, Snorkelen, Techniekzwemmen, Vereniging, Wedstrijdafdeling

Update 24 maart 10:00: verlenging maatregelen tot 1 juni

Gisteren heeft de overheid na overleg bekend gemaakt dat de maatregelen aangescherpt en verlengd worden. Dit betekent dat alle zwemlessen en -trainingen tot 1 juni niet door zullen gaan. Voor wedstrijdzwemmers zullen natuurlijk ook de wedstrijden tot 1 juni niet doorgaan.

Wij vinden het jammer dat we jullie niet kunnen zien en hopen dat iedereen gezond is, blijft en we jullie na de maatregelen weer gezellig in het zwembad kunnen zien.

Afzwemmen ABC, zwemvaardigheid en snorkel diploma’s
Helaas betekent deze verlenging ook dat er voor de start van de zomervakantie helaas niet meer afgezwommen kan worden voor een zwemdiploma. Tussen de laatste lessen en het moment dat we (hopelijk) weer mogen starten zit helaas te veel tijd. Doordat de kinderen ook niet kunnen zwemmen om de zwemslagen en handelingen bij te houden, zullen deze helaas voor een deel verleerd zijn. Dit zullen we opnieuw moeten aanleren, dan wel verbeteren. Helaas is dat niet mogelijk binnen de 6 zwemlessen die we dan nog zouden kunnen geven.

Update 16 maart 15:30: verlenging maatregelen tot 6 april

Afgelopen zondag heeft de overheid bekend gemaakt de maatregelen tegen het coronavirus te verlengen. Hierdoor blijven al onze zwemactiviteiten geannuleerd tot op zijn minst 6 april.

Update 13 maart 11:20: Annulering alle zwemactiviteiten bij ZRZ

Na de bekendmaking van nieuwe maatregelen, advies van de KNZB en omdat wij de veiligheid en gezondheid van onze leden en bezoekers erg belangrijk vinden, hebben wij besloten om per direct alle lessen en trainingen op zijn minst tot 31 maart te annuleren. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 06-57625264, info.algemeen@zwemmenrz.nl of het contactformulier hiernaast.

Update 12 maart 18:00:

Vandaag zijn nieuwe maatregelen bekend gemaakt door de regering, KNZB en het zwembad. Wat dit voor onze lessen en trainingen betekend gaan wij nu zo snel mogelijk onderzoeken. Zodra er meer bekend is zullen wij dit aan jullie bekendmaken. Hou hiervoor dit bericht, Facebook en uw telefoon in de gaten!

Eerdere berichtgeving 9 maart:

Het aantal besmettingen met het coronavirus in onze regio neemt toe. Er is geen reden tot paniek. Wel is het belangrijk dat we allemaal de adviezen van het RIVM volgen om verdere besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Wij vragen (ouders/verzorgers van) leden, trainers en kaderleden daarom niet naar het zwembad te komen en thuis te blijven om uit te zieken als:

 • Je koorts (meer dan 38 graden Celsius) hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).
 • Je in gebieden bent geweest waar het coronavirus heerst en verkoudheidsklachten of koorts hebt. Het gaat om deze gebieden:
  • China (inclusief Hong Kong en Macau)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino- Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Heb je in de afgelopen twee weken contact hebt gehad met iemand met het coronavirus? Neem dan eerst telefonisch contact op met je huisarts voor advies. Op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/) vind je de meest actuele informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus.

Vragen

Het is begrijpelijk dat u vragen heeft over deze maatregelen en de gevolgen ervan. Deze kunt u aan ons stellen via het contactformulier of telefonisch via 06-57625264. Sommige vragen krijgen wij vaker, deze zullen wij hieronder toevoegen, gelieve eerst te kijken of uw vraag hier al tussen staat.

Waneer en hoe hoor ik wanneer de lessen en trainingen weer hervat worden?

Nadat er vanuit de overheid bekend wordt gemaakt dat de maatregelen verkort, verlengt of verscherpt worden, zullen wij opnieuw overleggen met bestuur en partners over de te nemen maatregelen. Zodra deze bekend zijn zullen wij dit direct met u delen via deze website, onze Facebookpagina en e-mail.

Moet ik nu wel contributie betalen?

Ja, maar er komt wel een compensatieregeling voor de komende periode.

Gaan de aangepaste lessen in Zwembad IJsselmonde wel door?

Nee, alle lessen en trainingen komen te vervallen. Dus ook de aangepaste lessen in Zwembad IJsselmonde.

Heeft dit invloed op het diplomazwemmen?

Ja, we zullen helaas geen afzwemmoment meer organiseren voor de zomervakantie. Tussen de laatste lessen en het moment dat we (hopelijk) weer mogen starten zit helaas te veel tijd. Doordat de kinderen ook niet kunnen zwemmen om de zwemslagen en handelingen bij te houden, zullen deze helaas voor een deel verleerd zijn. Dit zullen we opnieuw moeten aanleren, dan wel verbeteren. Helaas is dat niet mogelijk binnen de 6 zwemlessen die we dan nog zouden kunnen geven.

Gaan alle wedstrijdtrainingen niet door?

Ja! Alle wedstrijdtrainingen voor alle groepen zijn afgelast. Dit geldt voor alle trainingen van Zwemmen Rotterdam-Zuid, Racing Club en Z&PC Rotterdam.

Vinden er nog wedstrijden plaats?

Nee! De KNZB heeft alle lopende competities stopgezet en aankomende wedstrijden afgelast.

Zwemmen Rotterdam-Zuid gebruikt cookies om onze website te verbeteren. Wilt u meer weten over deze cookies? Klik dan op "Meer informatie". Door gebruik te maken van deze website (scroll of navigatie) of door hiernaast op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie door ons en door derden. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten