Welkom

Welkom op de website van Zwemmen Rotterdam-Zuid, ook wel ZRZ genoemd. Wij zijn ontstaan uit de fusie van RKSV Spartaan en Zwem- en Poloclub “Charlois” (ZPC) in 2015. Met deze website willen wij u graag informatie bieden over onze vereniging en aanbod. Wij zijn actief in Rotterdam-Zuid en wij bieden verschillende takken van de zwemsport aan. Zo kunt u bij ons terecht voor zwemlessen ABC en zwemvaardigheid van jong tot oud, wedstrijdzwemmen, techniekzwemmen, banenzwemmen en snorkelen.
Wij vinden plezier in het zwemmen het belangrijkst. Dit dragen wij dan ook uit bij alle lessen en trainingen. Ook staat het goed en hoogwaardig opleiden en trainen van onze leden hoog in het vaandel. De combinatie van plezierige en kwalitatieve lessen en trainingen zorgt ervoor dat onze leden het naar hun zin hebben en goede resultaten behalen.

Vrijwilligers

Eén van de voordelen van onze vereniging is de vaak goedkopere prijs in vergelijking met commerciële aanbieders. Dit komt doordat al onze medewerkers vrijwilligers zijn. Zij worden gemotiveerd door de vorderingen dan wel overwinningen die de leden behalen. Een groot aantal van onze vrijwilligers zijn gediplomeerd of hebben cursussen gevolgd met betrekking tot de activiteit waar zij voor ingezet worden. Alle overige vrijwilligers worden door de gediplomeerde vrijwilligers opgeleid en doen met elkaar elke les en/of training weer nieuwe ervaringen op.

Missie

Onze missie is om het zwemmen in Rotterdam-Zuid op de kaart te zetten en het sportaanbod in Rotterdam-Zuid te vergroten.

Dit willen wij doen door het geven van kwalitatief goede zwemlessen en -trainingen, het opstarten van samenwerkingsverbanden met andere verenigingen en het uitbreiden van onze eigen activiteiten. Ook zijn wij actief op de best bereikbare plek in Rotterdam-Zuid: het Zuidplein.

Het laatste nieuws...